.

Melancholia (2011) Melancholija

small poster image


Išvertė: Mantels
Atsiuntė:
partizanas

Žanras: Drama | Fantastika

Režisavo: Lars von Trier
Aktoriai: Kirsten Dunst, Charlotte Gainsbourg, Kiefer Sutherland ir kiti.

Siužetas: Prašmatniame savo vestuvių pokylyje jaunoji nuotaka Džastina (aktorė Kirsten Dunst) jaučiasi nelaiminga. Staigi jos nuotaikų kaita ir vis gilėjanti depresija kelia didelį nerimą mylinčiam vyrui ir puotą organizavusiai rūpestingai seseriai (aktorė Charlotte Gainsbourg). Po kelių dienų horizonte pasirodo link Žemės pavojingai artėjanti naujoji planeta Melancholija. Džastina tiksliai žino, kad planetų susidūrimo nepavyks išvengti ir niekam nepavyks išgyventi. Nelaukite jokios laimingos pabaigos. Trumpai Lars von Trier „Melancholija" - nepaprastai graži apokaliptinė drama apie neišvengiamą pasaulio pabaigą ir vienas iš geriausių ir prasmingiausių 2011 metų sezono filmų.

Larsas von Trieras pirmą kartą naudoja gausybę specialųjų vaizdo ir garso efektų, dėl kurių "Melancholiją" būtina žiūrėti pačiame didžiausiame įmanomame ekrane ir tobuliausią garso sistemą turinčioje salėje. Ankstesniuose danų režisieriaus filmuose niekuomet nesigirdėjo tiek daug muzikos. "Melancholijoje" jis didingai groja Richardo Wagnerio romantiškos operos "Tristanas ir Izolda" preliudiją.

Įspūdingiausią, drąsiausią ir emociškai sudėtingiausią savo vaidmenį sukūrusi Holivudo gražuolė Kirsten Dunst absoliučiai pelnytai gavo geriausios aktorės titulą 2011 m. Kanų festivalyje.

spacer

Išvertė/ripino/šaltinis - Atsiuntė Kalba Kiekis Plėtinys FPS Kita Atsisiųsti
Mantels, Terminator - partizanas LT 1 srt 25,000 -