.

Operatsiya 'Y' I Drugie Priklyucheniya Shurika (1965)
Operacija 'Y' Ir Kiti Šuriko Nuotykiai

small poster image


Išvertė: Jūratė_Ra.
Atsiuntė:
Partizanas

Žanras: Komedija | Nusikaltimas | Romanas

Režisavo: Leonid Gaidai
Aktoriai: Aleksandr Demyanenko, Mikhail Pugovkin, Aleksei Smirnov ir kiti.
Siužetas: Vieno garsiausių rusų komediografų Leonido Gaidajaus filmas, kuriame meistriškai dera ekscentriški triukai, pantomima, būdinga nebyliam kinui, populiarių anekdotų leksika, bei žaismingas groteskas. Naivuolis kvailokas Šurikas – tradicinis situacijų komedijų personažas. Pats to nenorėdamas, jis patiria gausybę neįtikėtinų nuotykių ir visuomet iš balos išlipa sausas.

Jo privalumas – ne ypatingi būdo bruožai, o tiesiog taip susiklosčiusios aplinkybės. Šurikas, o ypač jo „kolegos“ – Vicinas, Morgunovas ir Nikulinas – tapo tarybinio folkloro personažais, keliaujančiais iš vieno anekdoto į kitą. Aktorių pavardės buvo sutapatintos su jų personažais. Filmą sudaro trys komiškos novelės, kurias vienija legendinis studentas Šurikas. Pirmojoje jam tenka sunki užduotis – perauklėti statybose bausmę atliekantį chuliganą.

„Nusikaltėlis“ be jokios abejonės yra tikrasis padėties šeimininkas – kol Šurikas dirba, jis miega, kai Šurikas geria kefyrą, jis valgo pietus iš trijų patiekalų, kuriuos jam atvežė milicijos darbuotojai. Nėra ko stebėtis, kad Šuriką suima pavydas... Antrojoje novelėje herojus ruošiasi egzaminui su nepažįstama studente, kuri yra šventai įsitikinusi, kad mokosi su drauge – mat per visą dieną taip ir nepakelia galvos nuo konspekto.
Trečioji novelė apie bazę, iš kurios viskas pavogta, o nuo revizijos ją gali išgelbėti tik dar viena vagystė, tiksliau – jos imitacija. Tačiau šaunioji trijulė (Vicinas, Morgunovas ir Nikulinas) gimusi tam, kad sugadintų visus genialiausius planus ir sužlugdytų operaciją „Y“.


spacer

Išvertė/redagavo/šaltinis/atsiuntė Kalba Kiekis Plėtinys FPS Kita Atsisiųsti
Jūratė_Ra. / Partizanas LT 1 srt 23.976 BR