.

The Other Boleyn Girl (2008) Kita Boleinų Mergina

small poster image


Išvertė: DeiViDas
Atsiuntė:
partizanas

Žanras: Biografija | Drama | Istorija

Režisavo: Justin Chadwick
Aktoriai: Natalie Portman, Scarlett Johansson, Eric Bana ir kiti.

Siužetas: XVI amžiaus Anglija. Palikusios nerūpestingą gyvenimą užmiestyje, seserys Ana (akt. N. Portman) ir Meri (akt. S. Johansson) Bolein atvyksta į karališkuosius rūmus. Jų tikslas – pelnyti karaliaus Henriko VIII (akt. E. Bana) palankumą ir taip gyvendinti ambicingo tėvo troškimą padidinti savo šeimos įtaką ir statusą.

Tačiau nuoširdžios pastangos padėti šeimai netrukus įgauna visiškai kitokių spalvų... Viena kitą mylėjusios ir puikiai sutarusios seserys tampa aršiomis konkurentėmis. Skatinamos aklų šeimos ambicijų ir savo sumišusių jausmų, jos kovoja dėl karaliaus lovos.

Paklususi tėvo nurodytam likimui, Henriką VIII įsimylėjusi Meri netrukus tampa nesantuokinio vaiko besilaukiančia meiluže. Tuo tarpu protinga ir bebaimė Ana nusprendžia sulaužyti nerašytas taisykles ir bet kokia kaina trokšta atsisėsti į sostą. Tačiau tik vienai iš jų lempta tapti karaliene...

Kuri iš dviejų seserų galiausiai taps šios ambicijų, įžeistos savigarbos, meilės ir pavydo kupinos kovos laimėtoja? Ar Anglijai dramatiškai skylant per pusę jos prisimins kažkada siejusį stiprų tarpusavio ryšį?

Pagal Philippos Gregory romaną sukurta juosta „Karalienės sesuo“ – tai intriguojantis ir rafinuotas pasakojimas apie išdavystę, aistrą ir valdžią Europos istorijai lemtingu momentu. Pagrindinius vaidmenis filme atlieka ne mažiau įkvepiantis Natalie Portman, Scarlett Johansson ir Erico Banos trio, prie kurio prisijungė ir kino ekrane gan retai matoma Kristin Scott Thomas.

spacer

Išvertė/redagavo/šaltinis/atsiuntė Kalba Kiekis Plėtinys FPS Kita Atsisiųsti
DeiViDas / partizanas LT 1 srt 23,976 BR