.

The Garden Of Words / Koto No Ha No Niwa (2013)
Žodžių Sodas

small poster image


Išvertė: Liežuvėlis
Atsiuntė:
Partizanas

Žanras: Animacija | Drama | Romanas

Režisavo: Makoto Shinkai
Aktoriai: Miyu Irino, Kana Hanazawa, Fumi Hirano ir kiti.

Siužetas: Šio anime pavadinimą galima būtų versti į lietuvių kalbą kaip “Žodžių sodas” arba “Tūkstančio žodžių dalių sodas”. Jo oficialus šūkis – “Pasakojimas apie liūdesį, kuris senesnis už pačią meilę”. Režisierius Makoto Shinkai aiškina taip: “Žodžių sodas” – istorija apie meilę, tradicine šių japoniškų žodžių prasme. Mat Japonijoje, Manju epochoje, kai japonai mėgino kiniškais hieroglifais užrašyti savo kalbą, žodis “meilė” (šiuolaikine japonų kalba “ai”) buvo rašomas kaip “koi”, ir pažodžiui išvertus reiškė “vienišas liūdesys”. Makoto siekia parodyti meilę šiuolaikiniame pasaulyje kaip ilgesį niūrioje vienatvėje, griaudamas jau nusistovėjusią nuomonę apie meilę, kaip apie kažką nuostabaus ir džiaugsmingo.

Anime istorija pasakoja apie penkiolikmečio Akizuki Takao ir žavingos bei paslaptingos, vyresnės už jį, moters, tarpusavio santykius. Tai istorija apie vienatvę, skausmą ir meilę. Jaunuolis mokosi aukštesniojoje mokykloje ir svajoja tapti batų dizaineriu.

Akizukiui patinka lietus. Tada jis praleidžia pamokas ir būna vienumoje, gražiame parke, kur mažoje pavėsinėje piešia naujos avalynės eskizus. Eilinę lietingą dieną, Akizukis, atėjęs į mėgstamą pavėsinę, susipažįsta su miela mergina. Jų susitikimai tęsiasi, tarp jaunų žmonių užgimsta draugystė ir netgi kažkas daugiau, bet lietaus sezonas anksčiau ar vėliau baigsis, o kartu ir jų susitikimai...

spacer

Išvertė/redagavo/šaltinis/atsiuntė Kalba Kiekis Plėtinys FPS Kita Atsisiųsti
Liežuvėlis / Partizanas LT 1 srt 23,976 BR