.

Steve Jobs (2015) Styvas Džiobsas

small poster image


Išvertė: Internetas
Atsiuntė:
Partizanas

Žanras: Biografija | Drama

Režisavo: Danny Boyle
Aktoriai: Michael Fassbender, Kate Winslet, Seth Rogen ir kiti.

Siužetas: Turbūt būtų sunku surasti jaunesnį nei 40-ies metų žmogų, negirdėjusį apie Steve Jobs. Jau nekalbant apie armiją „Apple“ produktų savininkų, kurių daliai S. Jobs yra net ne žmogus, o Dievas. Nepaisant visų – pramanytų ir tikrų – pasakojimų apie šio žmogaus despotiškumą, fanatizmą ir netgi žiaurumą, vieno dalyko nuneigti negalima: S. Jobs jau tapo istorijos dalimi, kaip vienos didžiausių kompiuterių revoliucijų autorius ir kūrėjas. Nenuostabu, kad praėjus vos ketveriems metams po jo mirties, į kino ekranus atkeliauja jau antrasis filmas, pasakojantis apie „Apple“ vadovo gyvenimą.

„Lūšnynų milijonieriaus“ ir „Traukinių žymėjimo“ režisieriaus Danny Boyle sukurtoje juostoje pagrindinis dėmesys skiriamas trim svarbiems S. Jobs gyvenimo profesiniams įvykiams: 1984 m. pristatytam asmeniniam kompiuteriui „Macintosh“, po ketverių metų į rinką išleistam kompiuteriui „NeXt“ ir, žinoma, didžiausią jo triumfą paliudijusio „iMac“ pristatymui 1998-aisiais. Šalia šių pasaulį keitusių S. Jobs (kurį vaidina Michael Fassbender) pasiekimų, filmas pasakoja apie sudėtingus jo santykius su bendradarbiais, kolegomis, artimaisiais ir tikra dukra Liza, kurios S. Jobs labai ilgai nenorėjo pripažinti, nors DNR testas ir buvo įrodęs jo tėvystę.

Sakoma, kad genialumas yra tik per plauką nuo beprotybės, o didieji žmonijos kūrėjai dažnai būdavo arogantiški, pasipūtę despotai. Kaip ten bebūtų, laikui bėgant S. Jobs asmeniniai trūkumai užsimirš, o jo palikimas gyvuos per amžius.

spacer

Išvertė/redagavo/šaltinis/atsiuntė Kalba Kiekis Plėtinys FPS Kita Atsisiųsti
Internetas / Partizanas LT 1 srt 23,976 BRrip