.

The Adventures Of The Elektronic (1979)
Elektroniko Nuotykiai
Originalus pavadinimas: Priklyucheniya Elektronika

small poster image


Išvertė: DeiViDas
Atsiuntė:
Partizanas

Žanras: Fantastika, Nuotykis, Kriminalas, Muzikinis, Šeimai, Komedija

Režisavo: Konstantin Bromberg
Aktoriai: Yuriy Torsuev, Vladimir Torsuev, Vasiliy Skromnyy, Nikolay Karachentsov ir kiti.

Siužetas: Tai trijų dalių fantastinis-nuotykinis filmas apie dviejų kaip du vandens lašai panašių berniukų, iš kurių vienas buvo sukonstruotas robotas, nuotykius. Filmas praktiškai kiekvienais metais buvo rodomas per TV. Dažniausiai per moksleivių atostogas. Šis filmas rodomas vaikams Sovietiniais metais prie ekranų susodindavo praktiškai visus paauglius. 1979 metais Odesos kino studijos sukurtas trijų dalių muzikinis filmas „Elektroniko nuotykiai“ televizijos žiūrovams buvo pristatytas 1980-ųjų gegužę ir sulaukė triuškinančios sėkmės. Filmas buvo ypač mėgstamas ir Lietuvos žiūrovų, mat kai kurios scenose buvo filmuojamos sostinės Lazdynų rajone bei Vingio parke. „Elektroniko nuotykiuose“ pirmą kartą nuskambėjo ir vėliau tikru hitu tapusi daina „Sparnuotosios sūpynės“.

Tai įdomu: Odesos kino studijos filmas „Elektroniko nuotykiai“ atrakcionų parku paverstoje Vingio parko karių kapinių teritorijoje Vilniuje buvo kuriamas 1979 metais. Nors karių kapinės Vingio parke sutvarkytos, prižiūrimos, vyresnio amžiaus vilniečiai dar prisimena toje vietoje veikusius atrakcionus. Filmuota ne tik Vingio parke, bet ir senamiestyje, vienoje Lazdynų mokykloje, Trakuose. Šį trijų dalių režisieriaus Konstantino Brombergo filmą vilniečiai itin mėgo, nes jame buvo galima išvysti gimtojo miesto vaizdų.

Buvo planuojama, kad Elektroniką ir Seroježkiną suvaidins vienas ir tas pats vaikas, bet režisieriaus sumanymas buvo,kad vaidintų identiški dvyniai, kurių paieškoje asistentai išsirinko iš šimtų porų dvynių iš visos Sovietų Sąjungos! Aktorių Gusevo vaidmeniui atlikti surado viename Odesos internate.

spacer

Išvertė/ripino/šaltinis - Atsiuntė Kalba Kiekis Plėtinys FPS Kita Atsisiųsti
DeiViDas - Partizanas LT 3 srt 25,000 -