.

The Karate Kid (2010) Karatė Vaikis

small poster image


Išvertė: prof. ( MORPHEUS )
Atsiuntė:
Partizanas

Žanras: Veiksmas | Drama | Šeima

Režisavo: Harald Zwart
Aktoriai: Jackie Chan, Jaden Smith, Taraji P. Henson

Siužetas: Dre Parkeris – paprastas 12-metis, gyvenantis Detroite su mama. Tačiau jo laukia nepaprastas išbandymas – berniuko mama gauna darbą Kinijoje. Įveikę pusės paros kelią lėktuvu, Dre ir jo mama galiausiai atsiduria naujoje šalyje, naujame mieste, naujame bute. Dre mama aikčioja ir žavisi kiekviena egzotiškos šalies smulkmena: tai architektūra, tai žmonėmis, tai ledais. Tačiau Dre toks gyvenimo pokytis tolygus tragedijai. Jis pasiilgsta Detroito, draugų, laisvalaikio... Dre viską atiduotų, jei tik galėtų grįžti atgal į JAV.

Dre Kinija ima patikti, kai jis susipažįsta su Mei Jing – mergaite, drauge su juo lankančia mokyklą. Jis akimirksniu susižavi ja ir, jo laimei, jausmas pasirodo esąs abipusis. Deja, jų draugystė nepatinka mokyklos peštukui Čengui. Jis ir jo gauja ima persekioti Dre, o pasitaikius tinkamai progai gerai iškaršia jam kailį. Kaip sakoma: meilėje ir kare visos priemonės pateisinamos... Tad Dre tenka slapstytis nuo Čengo ir jo gaujos, slapčia draugauti su Mei Jing ir meluoti mamai, jog mėlynė paakyje atsirado, nes jis "atsitrenkė į stulpą".

Laimei, vieną dieną Čengo kompanijos užspeistą į kampą Dre išgelbėja namo meistras, ponas Hanas. Pasirodo, jog niūrus ir nekalbus vyras yra kung-fu meistras. Sužavėtas to, kaip ponas Hanas sudoroja skriaudikus, Dre paprašo išmokyti jį kung-fu meno. Tiesa, berniukas tenori išmokti veiksmingai mosikuoti kumščiais, kad galėtų "išspardyti subines" savo skriaudikams. Ponui Hanui toks požiūris į kung-fu nepatinka, tačiau susiklosčius tam tikroms aplinkybėms, jis neturi kitos išeities ir paima Dre į mokinius.

Nekantrusis Dre tiesiog virpa iš noro kuo greičiau pulti į kovą, bet ponas Hanas atrodo niekur neskuba ir verčia berniuką daryti keistus dalykus, kurie rodos visiškai nesusiję su kovos menu... Bet ponas Hanas turi planą, kurio tvirtai laikosi. Dre pamažu ima suvokti, kad kung-fu – ne tik tuščias švaistymasis kumščiais ir priešininko kaulų laužymas. Berniukas žino, kad netrukus jo laukia akistata su didžiuoju priešu – Čengu, ir vis įdėmiau klausosi pono Hano pamokymų...

spacer

Išvertė/ripino/šaltinis - Atsiuntė Kalba Kiekis Plėtinys FPS Kita Atsisiųsti
prof. ( MORPHEUS ) - Partizanas LT 1 srt 23,976 -