.

The Grand Budapest Hotel (2014) Viešbutis „Didysis Budapeštas“

small poster image


Išvertė: prof. ( MRG )
Atsiuntė:
Partizanas

Žanras: Komedija

Režisavo: Wes Anderson
Aktoriai: Ralph Fiennes, F. Murray Abraham, Mathieu Amalric ir kiti.

Siužetas: Ironiškų, kino gurmanams skirtų filmų kūrėjas W.Andersenas liko ištikimas savo stiliui. Stilinga, šmaikšti ir intelektuali komedija žiūrovus nukelia į tarpukario Vengriją. Šįkart kino genijaus akiratyje – prabangaus legendinio „Didžiojo Budapešto“ viešbučio intrigos ir paslaptys.

Viešbučio „Didysis Budapeštas“ durininkas Gustavas susidraugauja su jaunu kolega, kuris tampa jo patikėtiniu. Rodos, Gustavo gyvenimas gražus, kaip niekad, bet... koks gi prabangus viešbutis be paslaptingų piktadarių ir intrigų?

Budapešto viešbučio ramybę sudrumsčia brangaus Renesanso epochos paveikslo vagystė, tad Gustavas priverstas pasiraitoti išlygintas savo rankoves ir kibti į kovą už garbę.

Viešbutis „Didysis Budapeštas“ – tai naujausias trims „Oskarams“ nominuoto režisieriaus Weso Andersono („Mėnesienos karalystė“, „Kelyje su Daržylingu“, „Tenenbaumų šeima“) darbas.

Tarpukario metų Europos estetika ir mados, užburiantis kompozitoriaus Alexandre Desplat garso takelis (jo kūriniai skamba ir „Mėnesienos karalystėje“), sarkastiški dialogai ir, žinoma, tradiciškai gausus būrys ryškiausių Holivudo žvaigždžių, tapusių nuolatiniais W. Andersono bendražygiais – Bill Murray, Edward Norton, Owen Wilson, Ralph Fiennes, Adrien Brod, Willem Dafoe, Tilda Swinton, Harvey Kietel, Jason Schwartzman, taip pat Jude Law, Saoirse Ronan ir Léa Seydoux.

spacer

Išvertė/ripino/šaltinis - Atsiuntė Kalba Kiekis Plėtinys FPS Kita Atsisiųsti
prof. ( MRG ) - Partizanas LT 1 srt 23,976 -