.

Evil Dead (2013) Piktieji Numireliai

small poster image


Išvertė: eglutukas
Atsiuntė:
partizanas

Žanras: Siaubas

Režisavo: Fede Alvarez
Aktoriai: Jane Levy, Shiloh Fernandez, Lou Taylor Pucci ir kiti.

Siužetas: 1981 metais dar niekam nežinomas režisierius Samas Raimi (trilogija "Žmogus-voras", "Tamsos žmogus", "Ozas: didingas ir galingas") išleido siaubo trilerį "Piktieji numirėliai", kuris vėliau išsiplėtė į du tęsinius (1987 m. "Piktieji numirėliai 2" ir 1992 m. "Tamsybių armija") ir iki šiol dažnai linksniuojamas kultiniu siaubukų žanro pavyzdžiu. Urugvajuje gimęs ir režisūroje debiutuojantis Fede Alvarezas perdarė ir remiksavo didžiausius gąsdinimo idėjas hitus. Jis pasirinko sudėtingesnį metodą - nenaudoti kompiuterinės animacijos efektų ir vizualinių postprodukcijos apgaulių, o visas šiurpiausias iliuzijas filmuoti naktimis miške, taškyti patį tikriausią kraują ir panaudoti originaliose versijose skambančius balsus. Tam prireikė net 70 parų ir 400 tūkst. litrų kraujo.

Davidas, Erikas, Mija, Olivija ir Natali nenutuokė, kad susitikimas medinėje miško troboje taps velniškai pražūtingu, tačiau juos aplankiusi kruvina nelaimė buvo užkoduota iš anksto. Sudėliokite žodį iš bičiulių vardų pirmųjų raidžių ir suprasite, kas slypi miško šešėliuose.

Gražuolė Mija (aktorė Jane Levy) desperatiškai trokšta atsikratyti alinančios priklausomybės narkotikams, bet šis tikslas reikalauja fizinių ir psichologinių kančių. Ji nuolat regi siaubingas haliucinacijas, girdi keistus balsus iš anapus ir dažnai nesugeba kontroliuoti savęs, todėl pakviečia į atokią trobą miške du geriausius ir patikimiausius draugus - medikės išsilavinimo siekiančią Oliviją (aktorė Jessica Lucas) ir mokytoją Eriką (aktorius Lou Tayloras Pucci).

Kartu su jais atvyksta kelis metus nematytas ir merdinčia mama rūpinęsis vyresnysis brolis Davidas (aktorius Shiloh Fernandezas), kuriam kompaniją palaiko naujoji širdies draugė Natali (aktorė Elizabeth Blackmore). Jie yra pasiruošę suteikti būtiną moralinę ir medicininę pagalbą sunkiausiomis gydymo dienomis, bet neatsargiai atveria neužgijusias praeities žaizdas.

Tarsi nujausdama nesustabdomą piktųjų jėgų artėjimą Mija bando įspėti keturis artimiausius draugus, kad paliktų ją vieną ir kuo greičiau važiuotų namo, kol dar ne vėlu.

Demoniškas prakeiksmas olimpiniu greičiu išplinta į zombišką infekciją, kai žingeidžiaudžiausias kompanijos narys Erikas atranda paslaptingąją "Mirusiųjų knygą" su mistiniais simboliais, baisiomis iliustracijomis ir gąsdinančiais įspėjimais. Jis ignoruoja svarbiausią ir lemtingiausią taisyklę - niekuomet garsiai neskaityk čia užrašytų magiškų žodžių - ir... ... pažadina poltergeistus, kurie apsupa miško trobą ir nusitaiko į ten pasislėpusių svečių sielas.

.

Išvertė/ripino/šaltinis - Atsiuntė Kalba Kiekis Plėtinys FPS Kita Atsisiųsti
eglutukas / KinoFanų Komanda LT 1 srt 23,976 BR x264 AtomicGdog